I frisk fjelluft, høyt hevet over både potettørråte og brunsnegler vokser det frem store, flotte og smakfulle avlinger rundt stadig flere hytter i den norske fjellheimen. Det var ikke så vanskelig, sier Marit og Jørn Utheim på Nythun der de nå på nesten 900 moh dyrker mye av det de serverer sine gjester i restauranten. Det var bare noen enkle grunnleggende prinsipper som måtte følges - resten ble et eventyr.
Read MoreEN BOKANMELDELSE. Leter du etter argumenter for potetens fortreffelighet, dens lange og spennende historie, hvordan den har vært med å forme samfunnet vi har fått, bruksområder, hvorfor den er så sunn (og ikke gjør deg feit), oppskrifter, dyrking, utfordringer den står over for, foredling av nye sorter og ikke minst hva den betyr for vår beredskap og matforsyningssikkerhet - ja, da bør du lese boken “Den fantastiske poteten - en kulturhistorie” av Marianne Berg.
Read MoreØnsker du deg kjøkkenhage på hytta - da skal du vite at det er fullt mulig. For selv om fjellet har et helt annet klima og en kortere vekstsesong enn du har hjemme i lavlandet, slipper du på 800 - 1000 moh unna mange andre problemer. Med enkle grep kan utfordringer som frost, beitedyr og vind løses, dermed er hyttelivet en glad, nyttig og smaksrik hobby rikere.
Read More